Lys opp uteplassen

Nå er det sommer, været blir stadig varmere og mange av oss ønsker å flytte stuen utendørs. Er du så heldig at du har en uteplass der du kan tilbringe sommerkveldene, vil riktig lyssetting være prikken over i’en. Enkle lyselementer vil imidlertid også ha stor effekt og bidra til å gjøre hele eiendommen enda triveligere. Noen enkle lykter eller belysning langs vei eller fasade kan for eksempel bidra til å løfte helhetsinntrykket betraktelig.

Round Outdoor PR homeSkap et rom utendørs

På samme måte som hekk eller annen skjerming bidrar til å skape bedre romfølelse utendørs, kan også belysning gi deg følelsen av at du har et ekstra rom utendørs. Ved å lyse opp i utkanten av hage eller terrasse utvider du uteplassen og skaper rom og dybde. Dette vil gi mange hyggelige kvelder gjennom sommeren på samme måte som det vil lyse opp mørke høstkvelder.

Ta omgivelsene i bruk

Når du skal lyssette utendørs, kan det være verdt å huske på at du har mange muligheter utover enkle lykter på husveggen. Ved å ta omgivelsene i bruk, for eksempel med hagespotter på trær, busker og fjell, får du indirekte lys som skaper spennende effekter og hyggelig stemning.

Mange har også en oppkjørsel som fortjener litt lys og kjærlighet. Her vil stolper gi mild og fin punktbelysning. Stolper langs oppkjørsel eller gangvei er ikke bare dekorativt, men har også praktiske fordeler. De sørger for at du enklere ser hvor du går, og gir i tillegg deg og dine besøkende en varm velkomst.

Utelamper som ligner innelamper

Utelamper kommer i mange utgaver, og vi har et bredt utvalg av blant annet lamper, armaturer, pullerter og spotter. De siste årene har utelamper som ligner lampene vi bruker innendørs blitt en stadig større del av trendbildet. Stemningslys som pendler, flyttbare gulvlamper og lysslynger finnes i mange varianter. Skal du benytte lamper med støpsel må du naturligvis også påse at du har elektriske kontakter, slik at du får tatt lampene i bruk.

Husk også på at belysningen på din uteplass kan ende opp med å være svært merkbar når mørket faller på. Derfor vil det være greit å unngå for kraftig og blendende belysning, da dette kan sjenere både naboen og deg selv.

Utendørs belysning gir ekstra trygghetsfølelse

Mange vil kjenne seg igjen i at mørket gir en viss grad av usikkerhet. Muligheten til å lyse opp utendørs vil skape en økt trygghetsfølelse. Du vil ha bedre oversikt over hvem som befinner seg på eiendommen, samtidig som boligen ser mer bebodd ut når utelyset er på. Det er dessuten hyggelig å kunne se utover hagen på kveldstid og ikke bare ut i det store intet.

La en lysrådgiver hjelpe deg med lyssettingen

Når du skal lyssette utendørs har du utallige muligheter, og ofte kan det lønne seg å søke råd hos en lysrådgiver. Utendørs belysning kan være utfordrende, men vil også løfte helhetsinntrykket av eiendommen flere hakk når det gjøres riktig.

En godt gjennomtenkt plan gir alltid det beste resultatet. Vi anbefaler at du tenker nøye gjennom hvilke elementer du ønsker å fremheve på din eiendom, og lar oss bistå med å oppnå ønsket effekt. Tar du med et bilde av din uteplass kan vi gi deg gode råd tilpasset forholdene der du bor.

Ønsker du flere gode råd om lyssetting utendørs? Ta kontakt for en hyggelig prat med våre dyktige lysrådgivere.