5 tips til god utebelysning

Riktig utebelysning er både sikkert, praktisk og bidrar til å løfte helhetsinntrykket av eiendommen betraktelig. Les våre fem beste tips her.

Bruk en lysrådgiver

Ved å bruke en lysrådgiver kan du spare både tid og penger, og vi kan hjelpe deg med rett belysning og rett plassering fra start. Våre lysrådgivere ser også løsninger som både er praktiske og estetiske når det kommer til arkitektur. 

Husk også at belysningen på din uteplass kan ende opp med å være svært merkbar når mørket faller på. Derfor vil det være lurt å unngå for kraftig og blendende belysning, da dette kan sjenere både naboen og deg selv. Våre lysrådgivere kan hjelpe deg med å unngå lysforurensning. 

Lys opp gangstier

Det er både flott og praktisk å lyse opp gangstier og områder du bruker til daglig. Dette kan gjøres med direkte belysningen på sti eller vei, eller indirekte i bed eller trær langs stien. 

Å lyse opp utendørs skaper også økt trygghetsfølelse. Du får bedre oversikt over hvem som befinner seg på eiendommen, og boligen ser bebodd ut med lysene på. 

Riktig belysning på fasaden

Med riktig belysning kan du fremheve de arkitektoniske partiene på huset, men vær varsom med å ikke lyse opp for mye. Skap et hyggelig inngangsparti som ønsker deg og dine gjester velkommen. Her er det viktig at lyset blir plassert riktig slik at man ikke får lysforurensning som kan være plagsomt for både deg og naboen. 

Les mer om hvordan du kan lyse opp ditt uteområde

Forleng stuen med uteplass

Skap dybde og lag en hyggelig stemning med utelys, slik at det ikke ser ut som en mørk vegg når du ser ut av vinduene. Dette er med på å lyse opp hele mørketiden, og sene sommerkvelder i skumringen. 

Monter fotocelle eller bruk pærer med fotocelle

Fotocelle er et samlebegrep for sensorer som bruker lys for å detektere ulike objekter, dette er både strømbesparende, trygt og praktisk. Vi har et utvalg fine pærer med fotocelle i vår butikk på Stabekk. 

Les flere gode tips til belysning på vår blogg her