Elegant lyssetting med spotter på skinner

De siste årene har salget av downlights, som lenge har vært en svært populær form for belysning, minsket betraktelig. Dette skyldes blant annet strengere regler for installasjon av lys i takhimling. Mange har også oppdaget at overdreven bruk av downlights verken gir et godt resultat rent lysmessig eller estetisk. Mens etterspørselen etter downlights har gått ned, ser vi at etterspørselen etter spotter på skinner øker. Lys på skinner gir det samme spotlyset som downlights, men har også en rekke fordeler. Dette er en funksjonell og praktisk form for belysning, som gjør det enkelt å velge hvilke deler av rommet som skal lyses opp.

Fleksibel og presis lyssetting

Lys på skinner er mer fleksibelt enn tradisjonelle downlights, ved at spottene kan flyttes og styres i ønsket retning. Spottene blir dermed mer funksjonelle, og gir svært presis belysning av bilder og gjenstander man ønsker å lyse opp. At retningen på spottene kan styres er også praktisk, for eksempel ved en ommøblering. Skinnespottene kan lyse opp en større radius, slik at du får mye belysning i en elegant og moderne innpakning.

Når spottene skal installeres i eksisterende tak, er det også enklere å trekke én ny strømledning til skinnen fremfor å skulle komme frem med strøm til mange punkter.

Les også: «La en lysrådgiver hjelpe deg med lyssettingen».

Skinner i mange utførelser

Skinner med spotter finnes i mange utførelser og kan leveres med både integrerte og utskiftbare LED-pærer. Det er mulig å velge mellom pærer med ulike effekter. Du kan blant annet velge pærer som gir et varmere lys ved dimming, og pærer som har en veldig god fargegjengivelse. Vi hjelper deg gjerne med å finne riktig pære i forhold til farge og materiale på vegger og hvilke flater lyset skal treffe.

Du har også flere muligheter når det kommer til valg av skinne til spottene. Ønsker du en diskret løsning som går mest mulig i ett med taket, kan vi anbefale at du går for en hvit skinne. Mange velger imidlertid å gjøre selve skinnen til et element i taket, og velger derfor en sort utførelse som gir et tøffere preg. Enkelte skinner kan også felles inn i taket. Dette gir et lekkert og stilrent uttrykk.

Elegante 48 volts skinnesystemer

Det nyeste på skinnefronten er at vi nå kan levere 48 volts skinnesystemer. Disse finnes både som innfelte og vanlige skinner. 48 volts skinnesystemene skiller seg fra de originale systemene med 230 volt ved at spottene er mindre i størrelse, noe som gir et elegant uttrykk. Fargene på spottene kan kombineres, slik at du for eksempel kan velge en gullfarge på innsiden av spotten. Dermed får du mer varme på lyset og en fin effekt.

Vi hjelper deg med lyssettingen

Vi i Brødrene Kolstad Belysning har lang og bred erfaring med å belyse rom med skinner. Vår kunnskap hjelper deg med riktig plassering, slik at du unngår blendende lys og får lyssatt der du trenger det. Ulike rom og bruksmønstre gir forskjellige behov knyttet til belysning, og vi kan hjelpe deg med å finne dine.

Kom gjerne innom butikken vår på Stabekk for en hyggelig prat med en av våre lysrådgivere. Vi har utstilt og lagerført flere fine skinnesystemer som kan være til inspirasjon. Du finner vår kontaktinformasjon her.